Çok lezzetli olduğunu bilseniz, tarifi hemen yaparsınız.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı erimiş tereyağ
1/2 su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Mereng için;
3 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı çekilmiş fındık
Cam bir kasede yumurta aklarını bembeyaz olana kadar çırptım, azar azar şekeri ekleyerek kar haline getirdim.
Fındıkları koyup karıştırdım kek için önce yumurta ve şekeri çırptım.
Süt, yağ ve diğer malzemeleri ilave edip çırptım.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurumu yağladığım kalıba döktüm.
Merengi de üzerine döküp yaydım.
180 derece fırında üzeri kızarıp batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim.
Ne yeni bir hedef belirleyip ona doğru yürümek ne de yeni bir hayal kurup onu yasama geçirmek için asla yaşlı değilsin .. C.S.Lewis
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com