Elmayı hep tart yapıyoruz bir de böyle deneyin
5 tane sarı elma
10 adet petit beurre bisküvi
kuru üzüm
ceviz
tarçın
10 yemek kş tozşeker (elma sayısının 2 katı kadar)
kreması için 3,5 su br süt 3 çorba kş un 2 çorba kş tereyağ 1 su br tozşeker 1 paket vanilya
hindistan cevizi
Elmaları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın. yayvan bir tencereye oyukları aşağı bakacak şekilde dizin. herbirinin üzerine 1 yemek kaşığı şeker serpin. elmaların yarısına gelecek kadar su koyup 3-5 dakika pişirin.
Krema için ; gerekli malzemeleriyle muhallebisini pişirin.
kuru üzüm , ceviz ve tarçını karıştırın.Elmaların oyuklarına bu karışımı paylaştırın.
elmaların oyuk kısmını bisküvi ile kapatıp ters çevirin tabaklara dizin.üzerine kremasını dökün. hindistan cevizi ile süsleyin
Mutluluk zaman alır, zaman sevdiklerimizi..
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com