Kabağın ve Tahinin en güzel birleşimi
1 kg soyulmuş doğranmış kabak,
2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı tahin,
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
Tencereye kabakları koyalım.
Üzerine şekeri ilave edip kapağını kapatalım.
Bu şekilde 1 gece bekletelim.
Sonraki gün kabağı ocağa alalım.
Kısık ateşte kabaklar tamamen yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen kabakları ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kabakları servis tabağına alalım.
Kabakların üzerine tencerede kalan şerbetinden dökelim.
Tatlımızın üzerine tahin gezdirip ceviz serpelim.
Tahinli Kabak Tatlımız servise hazır.
Hekîm, oğluna dediki: Oğlum! hayatında üç şeyden tâviz verme; 1. En iyi yemeği yemekten, 2. En konforlu yatakta uyumaktan, 3. En lüks evde oturmaktan ... Oğul, ''Biz fakîriz, peki ben bunu nasıl ger&
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com