Karadeniz yöresinin en güzel yemeklerindendir.
2 kğ.kılçıkları çıkarılmış hamsi
* 3 su bardağı pilavlık pirinç
* 3,5 su bardağı su
* 2 büyük kuru soğan(incecik doğranmış)
* 1 avuç dolmalık fıstık
* 1 avuç kuş üzümü(önceden ıslatılmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* Karabiber, pul biber
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* Tuz
*Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ
Soğanlar yağda içinde kavrulur. Fıstıklarda ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Pirinç tercihe göre tuzlu sıcak suda bekletilebilir.bSudan çıkarılıp süzülen pirinçler tencereye konulur. Pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur. İçine yeşillikler hariç diğer malzemeler ilave edilip, suyu konur. Pilav gibi pişirilip, tencere ocaktan indirilince içine yeşillikler konur. Yuvarlak büyük borcamın tabanı ve kenarları tereyağ ile yağlanır ve hamsilerin sırtları alta gelecek şekilde dizilir. Ortasına soğuyan pilav yerleştirilir ve pilavın üzeri hamsilerle kaplanır. Fırına koyarken üzerinede biraz tereyağ konur. Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT:
*
Hamsili pilav yenilmesi çok güzel bir pilav çeşididir.
* Hamsilerin kılçıkları kalmamalıdır.
* Baharatlar ve yeşillikler tercihe göre değişir.
* Zeytinyağlı dolma içi gibi pilav hazırlanır ve pilavın bir gece dolapta beklemesi gerekir.
* Hamsi bol olmalıldır.
* Tepsinin tamamı ve üstü hiç açık kalmamalıdır.
* Sıcak sıcak yenilirse daha güzel olur.
* Bol yeşillikle yenmelidir.
* Üzerine mutlaka tereyağ ilave edilmelidir.Parlak olur
Yetenegin sana Tanrı'nın bir hediyesidir. Onunla ne yaptıgın ise senin Tanrı'ya hediyen.. Leo Buscaglia
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com