Karadeniz yöresine ait kara lahana yöresel bir lezzettir.
250 gram karalahanayaprağı
250 gram kıyma
1 küçük çay bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Pişirme suyu için malzemeler:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su
Karalahananın sert damarlı yerlerini bıçakla keserek yapraklarını kaynamış suda haşlayalım. Sarmadan önce her birinin saplarını kopartın. Dolmanın iç harcı için tüm malzemeleri karıştırın. Soğan ve sarımsağı eklerken çok ince doğrayın. Dolmayı sararak tencereye dizin üzerine pişirme suyu malzemelerini karıştırarak gezdirin. Ocakta pişirin.
Bilim atom bombasını üretti, fakat asıl kötülük insanların beyinlerinde ve kalplerindedir.. Albert Einstein
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com