peynir veya su peyniri) peyniri kullanılarak yapılan mısır lapasının adı olan Kuymak, ..
2,5 yemek kaşığı dolusu tereyağı,
Yarım su bardağı mısır unu,
2 su bardağı sıcak su,
1 su bardağı dolu dolu trabzon peyniri veya çeçil peyniri.
Tereyağını tava da eritelim.
Üzerine mısır ununu ilave edelim ve sürekli karıştırarak kavuralım.
Un pembeleşince azar azar suyu ilave edelim ve hızlı hızlı karıştırıp 1-2 dakika pişirelim.
Katılaşmaya başlayınca peynirleri ilave edelim ve 3 dakika pişirelim. (peynir tuzsuz ise 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edelim)
Kuymağımızı sıcak sıcak servis yapalım
Instagram Etiketleri :
Doğayla savaş halindeyiz. Eğer kazanırsak, kaybedeceğiz. Hubert Reeves
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com