Genellikle ıspanaklı, peynirli ve patatesli olarak tercih edilir. İç harç olarak ıspanak ve peynir bir arada kullanılabilir.
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
4-5 su bardağı un
Tuz
İç harcı için
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
200 gram beyaz peynir.
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Öncelikli olarak gözleme için hamur tutulur. Su tencerede ve süt ise cezvede çok az kaynatılır. Yoğurma kabına alınan kuru maya ılık süt ile iyice eritilir. Daha sonra üzerine un ve tuz eklenir. Su una yavaş yavaş ilave edilerek hamur kıvam bulana kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır. Kuru soğanın kabukları soyularak iyice yıkanır. Önce ıspanaklar tek tek yaprakları yıkanarak iyice ayıklanır.Temizlenen ıspanaklar bıçak yardımıyla ince ince doğranır. Doğranan ıspanaklar kumlarından arınmaları için duru su ile bir kez daha yıkanır. Sularının süzülmesi için süzgeçte bekletilir. Daha sonra kuru soğanın kabukları soyulur ve yıkanır. Küçük küpler halinde doğranır. Tavaya biraz yağ koyularak soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine süzülen ıspanaklar ilave edilir. Ispanaklar kendi sularını çekene kadar kavrulur. Kavrulan ıspanaklara baharatlar ilave edilir. Son olarak beyaz peynir de ilave edilerek hazırlanan harç soğuması için bir kenarda bekletilir.
Dinlenen hamur küçük bezelere ayrılır. Mayalanan hamurdan ortalama olarak 10-12 adet beze çıkacaktır. Bezeler elde yuvarlanır. Bezeler çok az un kullanılarak oklava yardımıyla yuvarlak şekilde açılır. Kullanılacak tavanın boyutuna göre açılan hamurun büyüklüğü değişebilir. Açılan hamurun bir tarafına hazırlanan iç harçtan konulur. Harç konulmayan taraf harcın üzerine gelecek şekilde kapatılır. Tüm hamurlar aynı şekilde hazırlanır. Geniş bir tavaya çok az sıvı yağ konularak gözlemeler önlü arkalı pişirilir. Hazırlanan mayalı gözlemeler sunum tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Şefkat insanın kalbinde barınan, kişiyi,etrafını,hatta dünyayı aydınlatan en yüce değerlerden biridir. Kalbinizle dokunacağınız bir kişi bile ruhunuzu taçlandır ,birlik bilincini çoğaltır. Şefkatın sıcaklığı kalbinizden yayılı
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com