Evde Beypazarı kuru yapımı
4 bardak beyaz un
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket (125 gram) tereyağı
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ilave edip hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 3-4 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır.
3. Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1½- 2 saat mayalanması için bekletin.
4. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 2 cm genişliğinda ince rulo haline getirin. Ruloları (un kurabiyesi yapar gibi) 1-1½ cm genişliğinde verev olarak kesin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
5. Evin ılık bir yerinde 15 dakika mayalanmaya bırakın.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, ya da üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20 dakika ılımaya bırakın.
7. 125 derece fırına alıp 2 saat3 kadar gevremeleri için bırakın. Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içeride tutun. Bir gece fırında bırakılırsa daha da iyi kururlar.
İnsanın olgunluğu, davranışlarının doğruluğundadır. Hacı Bektaş-ı Veli Hz.ks
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com