Hem çok hafif hem çok lezzetli
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 paket vanilya (5 gram).
Keki ıslatmak içi;
3 su bardağı soğuk süt,
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker.
Muhallebisi için;
1 litre süt,
1 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 paket vanilya (5 gram),
1 poşet krem şanti (75 gram).
Üzeri için;
Hindistan cevizi.
Yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır.
Üzerine vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip tekrar çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam (40 x 27 cm ) içerisine dökülür.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 30 dakika kadar pişirilip çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuk süt ve toz şeker, bir kap içerisinde, şekerler eriyinceye kadar karıştırılır.
Hazırlanan şekerli süt, iyice soğumuş olan kekin üzerine, gezdirilerek dökülür.
Muhallebisini hazırlamak için, toz şanti haricindeki malzemeler, tencereye koyulup karıştırılır.
Ocağın üzerine alınıp, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Muhallebi biraz ılınınca, içerisine toz şanti ilave edilip mikser ile çırpılır.
Hazırlanan muhallebi, sütü tamamen çekmiş olan kekin üzerine dökülür ve düzgünce yaydırılır.
Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir ve hazırlanan gelin pastası 1- 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
Dolaptan çıkartılan pasta dilimlenerek servise sunulabilir
Çok şükür yaşıyoruz Suyun şavkı vuruyor bize Çınara, bana, kediye, güneşe, bir de ömrümüze... Nazım HİKMET
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com