ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Patates Püresi Yapmanın Püfleri

Yapılışı ve tarifi

Yapılışı ve tarifi

Malzemeler

* 4-5 tane yıkanmış patates
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı soğuk süt
* Tuz, karabiber
* Tercihe göre muskat rendesi
* Tercihe göre bir küçük kase rende kaşar

Yapılışı

* Patatesleri yıkayın ve ortadan ikiye kesin
* Geniş bir tencereye yerleştirin
* Üzerine bol su ve tuz koyun
* Kaynamaya bırakın
* Patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin
* Ocaktan alın süzün
* Soğuk suda soğutun
* Patateslerin kabuklarını soyun
* Soyulmuş patatesleri rende yapın
* Yada rendeleyin
* Benim püre aletim var onunla sıktım
* Ezen aletlerle ezebilirsiniz.
* Bütün patatesler püre haline gelince
* Tencerenin içine yağı koyun ve eritin
* Üzerine patates püresini koyun
* Yavaş yavaş süt ilave edin
* Sütü çekene kadar karıştırın
* Tahta bir kaşıkla karıştırın
* Püre kıvamı gelince içine kaşarı ve baharatları ilave edin
* Süt az gelirse ilave edin.
* Afiyet Olsun..

ABAYI GÖSTERİP, SOPAYA RAZI ETMEK.

SON BAKILAN TARİFLER

Patates Püresi Yapmanın Püfleri

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com