En güzel ve pratik atıştırmalık
3 adet yufka,
biraz beyaz peynir,
2-3 dal dereotu,
2-3 dal maydanoz,
1 çay kaşığı pul biber.
Her bir yufkayı ilk önce dörde bölelim, sonra böldüğümüz yufkaları ikiye bölerek 8 parça üçgen yufka elde edelim.
Yufkanın geniş olan yerine peynirli harcımızdan koyalım ve kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım.
Yufkanın uç kısmına elimizle su sürelim ve yapıştıralım ki sigara böreği kızarırken gevşeyip açılmasın.
Servis tabağına yağı çekmesi için kağıt havlu ya da peçete serelim.
Kızaran sigara böreklerini servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapalım.
Not: Sigara Böreklerini önceden sarıp, dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde çıkartıp hemen kızartabilirsiniz. Çok pratik oluyor.
Rutin, beynin ölümüdür. Hep aynı işleri yapıyor, aynı şeyleri düşünüyor, aynı şekilde yaşıyorsanız beyin ölümünüz gerçekleşmiştir.M.Sekman
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com