Biberli ekmek
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt,
Yarım su bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 paket instant maya (10 gram),
3 buçuk su bardağı un (su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Harcı için;
2 adet iri soğan,
1 adet yeşil veya çarliston biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı susam,
1 tatlı kaşığı çörek otu,
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı),
Yarım demet maydanoz,
1 çay bardağı kadar sıvı yağ.
Hamurunu hazırlamak için gerekli olan un ve maya haricindeki malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırılır.
Karışıma maya ve azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri örtülüp kalın bir beze sarılır ve mayalanması için bir saat bekletilir.
Harcını hazırlamak için,soğanlar küçük küçük doğranıp üzerine tuz serpiştirilir ve ovuşturarak acı suyu çıkartılır.
Acı suyu sıkılan soğanların üzerine, ince ince doğranmış biberler ve maydanozlar ilave edilir.
Üzerine, harcı için gerekli olan diğer malzemeler ilave edilip, güzelce harmanlanır.
Eller hafif yağlanarak, mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp beze yapılır (ben 13 adet beze elde ettim).
Bezeler hafif yağlı düz bir zemin üzerinde üzerine bastırarak biraz açılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Tepsi mayası için bu şekilde ılık bir ortamda 15-20 dakika bekletilir.
Tepside mayalanan hamurların üzerine, iç harcı eşit şekilde paylaştırılıp, elle yaydırılır.
Hazırlanan biberli ekmek 180° fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
"Bildiğimle hissettiğim arasında daima bir çatışma olacak." Emil Michel Cioran
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com