Arbella marka ile yapıldı.
1 paket arballe lazanya.
Kıymalı harcı için;
400 gram kıyma,
1 adet soğan,
2 adet biber,
1 adet kırmızı kapya biberi,
2 adet domates,
1 diş sarımsak,
1 tutam maydanoz,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz,
Kekik,
Pul biber,
Toz biber.
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 su bardağı su,
Tuz.
Üzeri için;
Kaşar dilimi.
Kıymalı rulo lazanya yapımı için öncelikle kıymalı iç harcı hazır edilir.
Kıymalı harcı hazırlamak için, ince doğranmış soğan ile 2 yemek kaşığı sıvı yağ tavaya koyulur ve ocağın üzerinde kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edilir ve rengi dönünceye kadar karıştırarak kavrulur.
Daha sonra çekirdekleri çıkartılıp, ince doğranmış biberler ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.
Biberlerde biraz kavrulduktan sonra, salça ilave edilip, karıştırılır.
Kabukları soyulup, küçük küçük doğranan domatesler ilave edilir ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
1 diş sarımsak rendesi, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edilip, tuzu ayarlanır ve 1-2 dakika daha pişirilip ocaktan alınır.Diğer tarafta derin bir tencereye su doldurulur ve üzerine tuz ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Derin bir kap içerisine soğuk su doldurulup, bekletilir.
Kaynayan tuzlu suyun içerisine 4-5 adet lazanya bırakılır ve lazanyalar yumuşayıncaya kadar haşlanır (4-5 dakika).
Yumuşayan lazanyalar kevgir yardımı ile sudan çıkartılır ve soğuk sudan geçirilip, birbirine yapışmaması için mutfak masası üzerine serilir.
Diğer lazanya yaprakları da aynı işlemlerden geçirilir ve haşlama işlemi bitirilir.Haşlanmış lazanyaların bir ucuna kıymalı harçtan koyulur ve çok sıkmadan rulo şeklinde sarılır.
Hazırlanan kıymalı rulo lazanya, sıvı yağ ile yağlanmış borcam veya fırın kabı içerisine dizilir.
Sosunu hazırlamak için, 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı su ile ezilerek açılır ve içerisine biraz tuz ilave edilip, karıştırılır.
Hazırlanan salçalı sos, lazanyaların arasına dökülür.
Son olarak lazanyaların üzerine kaşar dilimi yerleştrilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.
"Kandırma beni anne; insanlığın bittiği yerde, bir avuç çiçekle bahar gelmez."
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com