Hem kolay hem çok lezzetli
6 adet yufka
1/2 kilo ıspanak
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
100-150 gram beyaz peynir
2-3 adet orta boy patates
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
2 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 şişe sade maden suyu
Ispanağı iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Tuz koyup bir kapta iyice ovun. Sonrasında suyunu süzdürün. Bir kaba koyun ve üzerine doğranmış soğanı, yoğurdu, yağı, peyniri, rendelenip suyu sıkılmış çiğ patatesi ve baharatları ilave edip karıştırın. Yufkaları ortadan bölüp içi yayıp rulo şeklini verin ve tepsiye dolayarak yerleştirin. Her bir yufka için bu işlemi tekrarlayın. Üzerine sürmek için gerekli karışımın hazırlayıp dökün. 170 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.
“Başkalarını yenen kişi güçlüdür. Kendini yenen kişi ise kahramandır.”
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com