Kahramanmaraş`ın yöresel tatlarından Cıngırdış`ın tarifi
2 Kilo kuzu eti
Hamuru için:
3 Bardak un
½ bardak mısır unu
Su
Sarımsak Tereyağı Pul biber
2 Kilo kuzu etini yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip, düdüklü tencerede kapağı açık şekilde kısık ateşte haşlayın.3 bardak unu ve yarım bardak mısır ununa 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip, azar azar su ekleyerek yoğurun. Haşlanan etlerin üzerinde oluşan kefi bir kaşık yardımı ilealıp, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze koparıp unladığınız tahtanın üzerinde dilimleyin. Kesilen hamur parçalarını ince rulo şeritler olacak şekilde elinizle açın. İnce rulo şeritler hazırladığınız hamurdan serçe parmak büyüklüğünde parçalar kesin. Kalburabastıda olduğu gibi hamurun üzerine parmaklarınızla basıp kendinize doğru çekerek yuvarlayın. Pişen etleri ayrı bir tencereye alın. Et suyundan bir kase kenara ayırıp, geri kalanı geniş bir tencereye boşaltın. Yemeğin sosu için sarımsakları dövün. Et suyuna biraz tuz ekleyip, cırdıngış hamurlarını birbirine yapışmayacak şekilde et suyuna atıp haşlayın.Dövülmüş sarımsakları küçük kaselere alıp, üzerine kenara ayırdığınız et suyundan ilave edin. Küçük kaselere ayırdığınız et suyu ve sarımsak karışımının üzerine, küçük bir tavada erittiğiniz tereyağı ve pul biber sosunu ilave edin. Haşlanan hamurları kevgir yardımı ile geniş bir tepsiye alıp, sarımsaklı sos tabaklarını tepsiye yerleştirin. Haşlanan etleri hamurların üzerine koyup, servis yapın.
Nasıl baş edeceklerini bilmedikleri tek şey, şiddet dışı eylemler ve mizahtır. John Lennon
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com