Çok lezzetli
2 su bardağı un, 130 gr tereyağı, ½ su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin, ½ paket kabartma tozu, 2 çorba kaşığı soğuk su
4 Adet orta boy elma, 1 kutu krema (200 ml), 2 çorba kaşığı tereyağı, ½ su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın, 2 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya badem, 1 paket vanilin, ½ çay bardağı su, 2 tatlı kaşığı nişasta
Pudra Şekeri
Derin bir kabın içine unu, kabartma tozunu, şekeri ve vanilini ekleyip iyice karıştırın. arından ortasına minik küpler halinde kesişmiş soğuk tereyağını ve 2 çorba kaşığı soğuk suyu ekleyip iyice yoğurun. Ardından streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dk dinlendirin. Diğer yanda sos tenceresine kremayı, tereyağı ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar yaklaşık 5 dk pişirin. Ardından iri küpler halinde doğrayın elmaları ekleyin. 2-3 dk sonra yarım çay bardağı suda erittiğiniz nişastayı ip gibi tatlınızın üzerine döküp hızlı bir şekilde karıştırın. Kıvamı geldikten sonra ocaktan alıp üzerine fındıkları, üzümü ve vanilini ekleyip karıştırın. Ardından soğuması için bir kenara alın. Buzdolaptan hamurunuzu çıkarın. Hamurunuzun ¾ ünü tezgaha az un serperek pay kalıbınızın büyüklüğüne göre açın. Daha sonra yağladığınız kalıba düzgünce yerleştirin. Üzerine soğuttuğunuz harcı döküp yayın. Kalan hamurunuzu da yine az un serperek pay kalıbınızın büyüklüğüne göre açın. Payınızın üzerine örtüp kenarlarını iyice sıkıştırın. Tam ortasına bıçakla artı şekli yapın. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar (30-40 dk) pişirin. Pişen payınıza eğer pudra şekeri serpmeyecekseniz parlak gözüksün diye marmelatta sürebilirsiniz. Dinlendirkten sonra servis yapın
Şevkat yürekten yüreğe candır. Kalbinizi şifalandırmak için kalpleri şifalandırın. Yelda Çetiner
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com