Tadına doyum olmuyor.
:4 adet yufka
400 gram lor
2 küçük demet ıspanak
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
Tuz
sos için: 1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 küçük yumurta
Üzeri için: 2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
İlk olarak ıspanakları temizleyip doğrayın, avucunuzda suyunu sıkarak geniş bir kaba alın. Bir tencereye sıvı yağ koyarak yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve biber salçasını kavurun, ılındıktan sonra ıspanakların üzerine boşaltın. Loru ve tuzu da ilave edip güzelce harmanlayın. Sos malzemelerini de bir kasede çırparak hazırlayın. Tepsiyi yağlayarak ilk yufkayı kenarlarından sarkıtarak serin (diğer katları tepsiden sarkıtmadan keserek sadece tepsinin içine yerleştirin) her kata sos sürerek 3 kat hazırlayın. 3. katı soslamadan ıspanaklı içten serpiştirin. Tekrardan her katını soslayarak 3 kat yufka ve ıspanak şeklinde böreği tamamlayın. Toplamda 12 kat oluyor ve 3 katına ıspanak koymuş oluyorsunuz. Daha öncede belirttiğim gibi ıspanaklı kata sos sürmüyoruz .Üzeri için olan malzemeleri susam, çörek otu hariç bir kasede çırpıp her yerine sürün son olarak susam ve çörek otu serpiştirin. Bıçakla ortasından boydan boya kesin ki kabardığında içindeki buhar o kesikten çıksın yoksa böreğiniz içi çok yumuşak olur. 180 dereceli fırına verin. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra dilediğiniz gibi kesip servis yapabilirsiniz
Gözler, sadece zihnin algılamaya hazır olduğu şeyleri görür.. Bergson
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com