Evde yapmanın zevkini yaşayın.
* 4 su bardağı elenmiş un
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 tane yumurta
* 1 paket yaş maya (40 gr.lık)
* 1 yumurtanın sarısı
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 dolu yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
250 gr. Rendelenmiş kaşar
Yumurta sarısı
Öncelikle mayayı ılık sütte eritin, içine hamur malzemelerinin hepsini ekleyin,yumuşak bir hamur elde edin, mayalanması için üzerini örtün bekletin, mayalanan hamuru 6 eşit parçaya daha küçük isterseniz 12 eşit parçaya ayırın ve beze haline getirin, masaya un koyun bezelerinizi pide şeklini verecek şekilde açın içine kasarlari koyun, fırın tepsisine dizin hamurun kenarlarına yumurta sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
İnsanoğlunun en zor koşullar altında bile;nazik,cesur,cömert,güzel ve güçlü olabileceğini gösteren herkesten ilham almalıyız. Rachel Corrie
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com