ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Arpacık Soğanı Turşusu

Değişik ve lezzetli

Değişik ve lezzetli

Malzemeler

Bir buçuk kg taze arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
Bir buçuk litre su
Çay kaşığını ucu ile limon tuzu
2 çorba kaşığı kırılmış kaya tuzu.

Yapılışı

ARPACIK soğanların kabuklarını temizleyin. Kırmızı biberi ince uzun doğrayın. Salamura (tuzlu su) için derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzunu tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Arpacık soğanları ve biberi, 2 litrelik bir kavanoza sıkıca yerleştirin. Üzerine salamura ilave edin. Gün ışığından uzak, serin bir yerde 10-15 gün dinlendir

Mutlu olduğunuzda gülümseyin. Mutsuz olduğunuzda da gülümseyin. Her şey düzelecek, sadece gülümseyin.. Katy Perry

SON BAKILAN TARİFLER

Arpacık Soğanı Turşusu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com