ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Patatesli Omlet

Yapılışı ve tarifi

Yapılışı ve tarifi

Malzemeler

* 2 tane orta boy patates
* 2 adet yumurta
* 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri ( miktarı size kalmış)
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 avuç kıyılmış maydanoz tercihe göre

Kızartmak İçin:
* Biraz zeytinyağ
* Yanmaz tav

Üzeri İçin

* 3-4 küçük dilim kaşar peyniri * Süslemek için nane yaprakları

Yapılışı

* Patatesleri rendeleyin
* İçine yumurtaları kırın
* Kaşar rendesini ilave edin
* Maydanoz isterseniz koyabilirsiniz
* Tuz ve baharatları ekleyin
* Çatalla çırpın
* Yanmaz bir tavayı iyice ısıtın
* Zeytinyağ veya sıvı yağ yada margarin, tereyağ koyun
* Yağ kızınca bütün malzemeyi tavaya dökün
* Kaşıkla veya spatül ile bastırarak tavaya yayın
* Omletin altının kızarmasını bekleyin
Omletin altı kızarınca tabakla veya çevirme kapağı ile ters yüz yapın
* Diğer tarafı kızarınca üzerine dilim kaşarları koyun
* İstenilen şekilde koyabilirsiniz
* Kaşarlar eriyince düz bir servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun...

FUKARANIN TAVUĞU TEK TEK YUMURTLAR.

SON BAKILAN TARİFLER

Patatesli Omlet

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com