Taze yaprak gibisi yok
4 su bardağı pirinç,
4 adet kuru soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
Yarım yemek kaşığı domates salçası,
Yarım yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı limon tuzu,
Tuz,
2 su bardağı ılık su.
Sıcak su, Tuz, 1 limon suyu, Yarım çay bardağı zeytinyağı
İç harcını hazırlamak için, derin geniş bir tava içerisine zeytinyağı ve küçük doğranmış soğanlar koyulup, kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine, salça ilave edilip kavrulduktan sonra, yıkanıp suyu süzülen pirinçler ilave edilip kavrulur.
Son olarak,nane, tuz, limon tuzu ve su ilave edilip, kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir ve hazırlanan iç harcı, tepsiye dökülüp, ılınmaya bırakılır.
Sarmanın yapılacağı tencerenin altına, bir sıra yaprak serilir.
Asma yaprakları tek tek, düz bir zemin üzerine serilir.
Üzerlerine iç harcından koyulup, ince olacak şekilde yaydırılır ve kalem inceliğinde sarılıp, tencereye dizilir.
Bütün yapraklar ve iç malzemesi, aynı şekilde sarılıp bitirilir.
Tencere içerisine, hafif sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip, tuzu ayarlanır.
Tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.
Zeytinyağlı yaprak sarma piştikten sonra, üzerine zeytinyağı ve limon suyu ilave edilip, ocaktan alınır.
Hazırlanan yaprak sarma, ılık veya soğuk olarak servise sunulur.
Problemleriniz üzerinde kuluçkaya yatarsanız, mükemmel civcivleriniz olur. Zig Ziglar
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com