Kayseriye özgü yöresel bir lezzet
4 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
Un.
Yarım kg kıyma, 1 su bardağı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 5 adet soğan, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, 5 adet domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz,
Hamuru için; bir kaba yaş mayayı, ılık sütü, ılık suyu koyalım ve mayayı eritip, kabarmasını bekleyelim.
İçine sıvı yağı, tuzu koyalım ve karıştıralım.
Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamuru 30 dakika dinlendirelim.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım.
Oklava ile servis tabağı ebatlarında açalım.
Açtığımız hamurları teflon tavada arkalı önlü kızartalım.
Kıymalı harcı için; soğanları, biberleri robottan geçirelim.
Domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
İçine sıvı yağı, tereyağını, soğanları, biberleri, domatesleri ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Sonra salçaları, kırmızı pul biberi, tuzu, sıcak suyu ilave edelim ve orta ateşte pişirelim.
Kızarttığımız hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan sürelim ve üst üste dizeli isterseniz üzerine yoğurt dökebilirsiniz.
Bir "merhaba" diyerek, Eritebileceğiniz buzlar, Ve yıkabileceğiniz duvarlar vardır. Güldürebileceğiniz yüzler Ve fethedebileceğiniz gönüller vardır. Esirgemeyin, ertelemeyin... ~ La Edri ~
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com