ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kırmızı Havuç Turşusu

Çok lezzetli ve faydalı

Çok lezzetli ve faydalı

Malzemeler

1 lt lik cam kavanoz

15-20 adet kırmızı havuç

5-6 diş sarımsak

5-6 adet nohut

Yapılışı

Havuçları yıkayın ve soyacakla soyun. Sarımsakların kabuklarını ayıklayın ve ortadan ikiye kesin.

* Turşu yapacağınız kavanozun 3 parmak eksiği ile su koyun ve bu suyu karıştıracağınız bir kaba dökün.

* Suyun içine sirke, tuz ve limon tuzunu koyarak karıştırın ve tuzları eritin.

* Kavanozun dibine 1-2 diş sarımsak ve nohut koyup, havuçları diklemesine yerleştirin.

* Kalan sarımsak ve nohutlarıda aralarına serpin.

* Hazırladığınız suyu turşuların üzerini kapatacak kadar dökün.

* En üste maydanoz ve dereotu ile kaplayın.

* Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında 15 gün bekletin.

* Turşuyu dolapta muhafaza edin.

Sevgi, sevme bir karardır, bir kararlılıktır. Oruç Aruoba

SON BAKILAN TARİFLER

Kırmızı Havuç Turşusu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com