Çok bereketli ve lezzetli bir çörek
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
Küçük bir paket yaş maya ( 44 gr )
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un ( ihtiyaca göre biraz daha un eklenebilir )
4 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyag 600 veya 700 gr ıspanak 300 gr beyaz peynir
Poğaçanın hamuru için süt ,sıvıyağ, toz şeker,tuz,yaş mayayı , 2 yumurtanın sarısı ayırın ( üzerine sürnek için kullanılacak ) 1 tam yumurta ve 2 yumurtanın akıyla beraber çukur bir kaba alın karıştırın.Unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Üzerine streç folyoyla kapatın ve sıcak tutacak şekilde sarıp 1,5 saat dinlenmeye bırakın,
Küp küp kesilmiş soğanları sıvıyağda soteleyin soğanlar kızarmaya başlayınca üzerine küçük küçük kesilmiş ıspanağı ilave edin,ıspanaklar suyunu çekip kızarınca ocaktan alın ve sıcaklığı çıkınca beyaz peyniri ilave edip iyice karıştırın.( beyaz peynir tuzlu olduğu için ben hiç tuz kullanmadım ama siz istserseniz damak tadınıza göre kullanın )
Dinlenip kabaran hamuru 4’e bölün
1 bezeyi servis tabağından daha büyük olacak şekilde açın yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın yerlerştirin hamurun tam ortasına ve daha sonra daire olacak şekilde ( 2.resimdeki gibi ) kenarlarına ıspanaklı harcın yarısını koyun. İkinci bezeyide açtığınız ilk bezenin büyüklüğünde açın ve ilk açtığınız ıspanaklı harcın üzerine kapatın.Kenarlarını parmaklarınızlaveya çatalla bastırın.
Ortadaki ıspanağın tam ortasına küçük bir tabak kapatın hamuru 2 veya 3 santim aralıklarla resimdeki gibi kesin
Kestiğiniz hamuru elinizle yan çevirin ortasını hafifçe düzeltip ıspanağı daha belirgin şekilde düzeltin tabagı hamurun ortasındna alın ıspanaklı güneş böreğinizi 10 veya 20 dakika dinlendirin.Kalan diğer iki bezeyede aynı işlemleri uygulayın,
Üzerine yumurtanın sarısını sürün.
180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin
İnsanın yüreğinin iyi olması için akla ihtiyacı yoktur. John Steinbeck
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com