ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Sele Zeytini Nasıl Yapılır.

Evde kolayca yapabilirsiniz

Evde kolayca yapabilirsiniz

Malzemeler

3 kg siyah zeytin
4 su bardağı taneli salamura tuzu
1 adet çuval yada bez torba

Yapılışı

Siyah zeytinleri yıkayın, süzülmesi için süzgeçte bırakın.
Bez torbanın alt kısmına biraz tuz serpin. üzerine bir sıra zeytin döşeyin. Zeytinler bitene kadar bir sıra tuz, bir sıra zeytin işlemine devam edin. En üst kısıma tuz gelsin. Bez torbanın ağız kısmını bağlayın.Bekleteceğiniz yer müsaitse (güneş almayan serin bir yer) geniş bir leğen yada tepsinin ortasına süzgeci ters çevirerek koyun. Yada benim yaptığım gibi Fırın tepsisi üzerine tel ızgarayı koyun. Bu zeytin çuvalını süzgecin üzerine yerleştirin.
Çuvalın üzerine ağırlık yapması için pet şişeleri koyun.Her gün çuvalı ipini açmadan sallayıp karıştırarak, zeytinlerin yönünü değiştirin.
1 hafta sonra az az zeytinlerin siyah acı suyu tepsiye akmaya başlıyor. Yaklaşık 3 hafta sonunda zeytinlerin tamamen acı suyu çıkmış ve tatlanmış oluyorlar..
Tepside biriken acı suyu dökmeyi unutmayın..

İyi günlerin , cesur kararlara ihtiyacı var..

SON BAKILAN TARİFLER

Sele Zeytini Nasıl Yapılır.

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com