Evde simit nasıl yapılır.
1 paket margarin (250 gr) isteyen tereyağ koyabilir.
1 fincan sıvıyağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yumurta sarısı Susam
Önce un ve margarin dışındaki tüm malzemeleri çukurca bir kaba koyuyorsunuz.
Margarini orta hararetli ocakta eritip daha sıcakken kabın ortasına döküyor ve çırpma teli ile bir iki çırpıyorsunuz.
Daha sonra unu ilave edip çok yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. (Hamur elinize yapışıp kalmasın yeter.)
Sonra halka şekli verek tepsiye diziyor ve üzerlerine susam serpiyorsunuz. Bu arada fırını 200 C'ye getirmeyi ihmal etmeyin.
Siz ikinci tepsiyi de doldurana kadar fırın iyice ısınmış olur. 5-10 dakika 200 C'de, üzerleri pembeleşene kadar da 175 C'de pişiriyorsunuz.
İnsanlar ikiye ayrılır: tanıdıkça büyüyenler, tanıdıkça küçülenler. Diderot
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com