ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

BAMYA TURŞUSU

Ben tadına doyamadım.Değişik ve lezzetli

Ben tadına doyamadım.Değişik ve lezzetli

Malzemeler

1 kg bamya
1 küçük çay bardağı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
5-6 diş sarımsak
Sıcak su

Yapılışı

Bamyalar yıkanıp sap kısımları koni şeklinde alınır. Sarımsaklar ayıklanıp ikiye bölünür. Bir kavanozun dibine sarımsağın yarısı konulur. Temizlenip ayıklanmış olan bamyalar sarımsağın üzerine dizilir. Geri kalan sarımsaklar da kavanozun içine gelişi güzel serpilir. Limon suyu, tuz, ve sirke de eklenir. Daha önceden kaynatılmış olan su sıcak olarak, bamyaların üzerini geçecek kadar kavanoza dökülür.

Hiç bir şey kesin değilken, her şey mümkündür. Margaret Drabble

SON BAKILAN TARİFLER

BAMYA TURŞUSU

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com