Bamya`ya et çok yakışıyor.
* 250 gr kuş başı kuzu eti
* 500 gr ayıklanmış bamya ( Ben dondurucudan çıkardım)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 avuç ayıklanmış sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* Tuz, limon tuzu
* Soğanı geniş bir tencerede tereyağ içinde kavurun
* Üzerine etleri koyun ve kavurmaya devam edin
* Bamyaları koyun
* Tuzunu ekleyin
* Üzerini geçecek kadar su koyun
* Tencerenin kapağını kapatın ve 45 dk. pişirin
* İneceğine yakın 1-2 tane limon tuzu ekleyin
* Limon tuzu ile bir dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Eti isterseniz önceden önceden pişirebilirsiniz.
* Limon tuzu ve tuz miktarı size kalmıştır
* Bamya yemeğinin ekşili olması lezzetine lezzet katıyor.
* Yağ ve salça miktarı size kalmıştır.
TABAK MISIN , İT BOKUNA MUHTAÇSIN
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com