Sade ve lezzetli bir yemek
* 3-4 tane ayıklanmış çanak enginar
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan * 1 küçük kase az yağlı kıyma * Tuz ,karabiber * 1 yemek kaşığı tereyağ
* Süslemek için domates ve yeşil biber
* Öncelikle soğanı tereyağ ile bir tava içinde pembe olana kadar kavurun
* Üzerine kıymayı ilave edin ve kıymayı iyice kavurun ( 5-6 dk)
* Tuz ve karabiber ilave edin
* Geniş bir tencereye yıkanmış çanak enginarları dizin
* Enginarların üzerine kaşıkla kavrulmuş kıymadan koyun
* Enginarların hizasında sıcak su koyun
* Tuz serpin, üzerini domates ve biberle süsleyin
* Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte enginarlar pişene kadar bekletin
* Pişen yemeği 10 dk. dinlendirin ve servis yapın
* Afiyet Olsun.
Not:
* İsteyen üzerine beşamel sos dökebilirsiniz
* Ben sade kıymalı enginar olsun istedim.
AÇ NE YEMEZ, TOK NE DEMEZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com