Bütün Anadolu`da yapılır.
* Bir kase veya bir ip kurutulmuş patlıcan,
* Kurutulmuş biber,
* Kurutulmuş domates,
* Kurutulmuş fasulye,
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan,
* 2 diş doğranmış sarımsak,
* 1 tatlı kaşığı biber salçası,
* Tuz,
* Karabiber,
* Kırmızı pul biber,
* Zeytinyağı.
*Geniş bir Tencereye kurutulmuş sebzeleri koyun
* İçine su ilave edin, sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın.
* Başka bir tencereye zeytin yağını, soğanı, sarımsakları koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun
* İçine salçayı, baharatları ilave edelim ve karıştırın
* Daha sonra haşlanan soğutulan ve süzülen sebzeleri, tuzu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
* Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
* Afiyet Olsun..
IRMAK KENARINA ÇEŞME YAPILMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com