ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Makaron

Dünya mutfağına ait bir kurabiyedir.

Dünya mutfağına ait bir kurabiyedir.

Malzemeler

Kurabiye Malzemeleri:
125 gr pudra şekeri
125 gr toz badem
120 gr toz şeker
50 gr su
80 gr yumurta akı

İçi İçin

Krema malzemeleri: 100 gr bitter ya da fildişi küvertür çikolata 200 gr krema

Yapılışı

1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin. (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin)
2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın.
3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.
4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin.
5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. (yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin).
6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın. Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın.
7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın.


Kremanın Yapılışı:
1- Kremayı sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
2- Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alın ve kıyılmış çikolatayı ilave edin.
3- Pürüzsüz bir çikolata sos elde edinceye kadar karıştırın ve koyulaşması için buzdolabına alarak 30 dakika kadar dinlendirin.



Macaronun birleştirilmesi:
1- Hazırladığınız kurabiyeleri spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayırın ve eşleştirin.
2- Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın. Kurabiyenin ortasına kremayı fotoğraftaki gibi sıkın.
3- Diğer kurabiyeyi kremanın üzerine hafifçe bastırın ve dairesel hareketlerle yayın.
4- Tüm kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.
Not:
*Bu malzemeler ile 20 macaron çıkıyor.
* Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
*- Mutlaka bir şeker derecesi kullanılmalı.
*- Merengin (yumurta akı) kıvamı kaşıkla kesilebilecek kadar katı olmalı.
* Mereng hazırlanırken hep aynı yöne çırpılmalı.
*- Macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar.
*- Merengi ve kurabiyeleri yaparken kullandığınız ekipman kuru olmalı.
* İç dolgusu için rengi ne kadar baskın olursa olsun taze meyve kullanılmamalı.
*- Renkli kremalar için fildişi küvertür kullanılmalı.
*- Su ve şeker karışımı 115 dereceye geldiğinde yumurta akı çırpılmaya başlanmalı, 118 dereceye gelince kar gibi olan merenge eklenmeli.

NASİHAT İSTEYEN TEMBELE, İŞ BULURSUN.

SON BAKILAN TARİFLER

Makaron

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com