Oklava ile büzülüyor.
* 1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yağlı süt
* 1/2 su bardağı su
*1 çorba kaşığı sirke
* 3 yumurta
* 1 kg un (1 kilodan 1 avuç eksik)
* Az tuz
Hamuru açmak için:
*2-3 su bardağı nişasta
Şerbeti için :
*6 su bardağı şeker
* 6,5 su bardağı su
*1 paket vanilya
*Az limon suyu
* 2 su bardağı sıvı yağ * 125 gr tereyağ
Hamur hazırlamak için bütün sıvı malzeme bir tel çırpıcıyla karıştırarak çırpılır.Un azar azar ilave edilir (1 kilo undan belki yarim su bardağı fazla gelebilir) Yumuşak bir hamur yoğrulur (önemli olan hamuru uzun bir sure yoğurmaktır) Hamur 2 saat dinlendirilir.Bezelere ayrılır ve yaklaşık 25-30 beze elde edilir.Bezeler de dinlendirilir.
Bezeler bir tahtanın üzerinde nişasta kullanarak ince bir yufka haline getirilir (Burada önemli olan yufkayı acarken oklavanın yani yufkanın da kenar kısımlarına ellerle hafif bastırmak ve ortasına zaten bastırmasakta çabuk inceliyor ve bolca nişasta kullanmak) Acılan yufka iyice incelince ellerle hafif büzdürülerek oklavanın üzerinde tekrar gevşeterek sarılan hamur dikkatlice açılır ama büzgüleri bozulmamaya dikkat edilir.
Acılan yufkanın en üst kenarına ceviz içi serpilir ve oklavaya tekrar az gevsek olarak tekrar sarılır. Oklavadan çıkarılır ve eşit parçalara bölünür,ben 6-7 eşit parçaya bölmüşüm.Baklavalar tepsiye dizilir, bütün hamur bitene kadar ayni işlem yapılır. Sıvı yağ ve tereyağ tencereye alınır daha sonra her ikisini rengi kararmayacak kadar kızdırılır.
Kızgın sıvı yağ ve tereyağı karışımı baklavaların üzerine gezdirilir ve çosssss sesini duymamız lazımki baklavamız fırında güzelce kızarsın, önceden ısıtılmış 180-190 derecede pişirilirken üzeri kızarınca sıcaklık 150 dereceye düşürülür ve içininde daha güzel pişmesi sağlanır.Kızaran baklavalar fırından çıkarılır.
Şerbet hazırlanır su,seker ve vanilya bir tencerede yavaş ateşte kaynatılır , koyulaşıp kıvam alınca limon ilave edilir ve az kaynatılır ateşten alınır ılıyana kadar soğutulur.Baklava ılık şerbet soğukken baklavanın üzerine dökülür.Şerbetini çekene kadar bekletilir…
GAVURUN TEMBELİ KEŞİŞ, MÜSLÜMANIN TEMBELİ DERVİŞ OLUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com