Taş gibi kadayıf
Hamur için;
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı instant maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tuz
Şerbet için;
* 2 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* Bir kaç damla limon suyu
*Ceviz veya antep fıstığı
*Hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurt kıvamında bir hamur elde edin
*Ilık bir ortamda biraz bekletilerek mayalanması sağlayın
*Daha sonra bu karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alınıp yağsız tavaya çapı ortalama 10 cm olacak şekilde yayarak krep gibi pişirin.
*Krepler piştikten sonra bir bezin üzerine alın,
*Aralarına çekilmiş ceviz veya antep fıstığı katarak kapatın, kenarları çatal ucu ile bastırın ve kapatın,
*Daha sonra hazırlanan kadayıflar yağda kızartın, sıcakken önceden hazırlanmış ve soğutulmuş şerbetin içine atın, 2-3 dakika bekledikten sonra çıkartın ve servis yapın...
*Afiyet Olsun..
RÜZGARA KARŞI TÜKÜREN, KENDİ YÜZÜNE TÜKÜRÜR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com