ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Baklava Yufkası İçinde Fırında Et

Baklava yufkasını her yerde kullanabilirsiniz.

Baklava yufkasını her yerde kullanabilirsiniz.

Malzemeler

* 8-10 yaprak baklava yufkası ( kare kare kesilmiş,istediğiniz ölçüde olabilir)
* İçine istediğiniz şekilde kavrulmuş et veya tavuk eti
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.

İçi İçin

* Kavrulmuş ve didiklenmiş et veya tavuk eti * İsteğe göre ince kıyılmış yeşil biber ve domates

Üzeri İçin

Sos; *İstediğiniz bir sos * Şekersiz pişmiş meyve sosu olabilir * Salça sosu olabilir.

Yapılışı

*3 kat kare kesilmiş baklava yufkalarını tezgaha yayın
* Yufkanın tam ortasına kavrulmuş malzemeden bir kaşık koyun
* Yufkayı bohça gibi sarın
* Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
* Üzerine biraz yağ sürün
* 180 derecede ısıtılmış fırında kadar pişirin
* Fırından çıkınca istediğiniz bir sosla servis yapın
*Afiyet Olsun.

NOT:
* Baklava yufkası ile bu yemeği istediğiniz bir içle yapabilirsiniz.
* Ben kavrulmuş kuzu kuşbaşı ile yaptım.
* İsterseniz sebzeli yapabilirsiniz.

ELE GÜVENEN BAYRAMI ZOR GÖRÜR

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com