Sağlıklı Beslenmenin Püfleri
* Pekmez, baldan daha besleyici fiyatı daha ucuz.
* Elma, başka meyvelerden daha besleyici, aynı değerde ve fiyatı daha ucuz.
* Yapraklı marul, göbeklisinden besleyici, fiatı da daha ucuzdur.
* Bulgur, pirinçten daha besleyici ve daha ucuz.
* İstavrit balığı, lüfer değerinde, fiyatı daha ucuz.
* Mercimek, kıyma (et) kadar besleyici, fiyatı da çok daha ucuz.
* Mevsimlik sebze ve meyve, turfanda sebze ve meyveden daha besleyici, fiyatı çok daha ucuz.
* Süt, gazoz veya koladan çok daha besleyici ve çok daha ucuzdur
.* Ekmek, etimek, grisini gibi ürünlerle aynı değerde, fiyatıda çok daha ucuz.
* “Sebzeler doğrandıktan sonra bekletilirse, haşlama, pişirme suları dökülürse, salatalar, limon veya sirke eklenerek uzun süre bekletilirse A ve C vitaminlerinde kayıplar olur. Meyveler kesildikten, meyve suları ise hazırlandıktan sonra buzdolabında bekletilse bile C vitamini olmak üzere vitaminlerinde ve antioksidonlarında azalma olur. Yağlar yakılmadan kullanılmalıdır. Yakıldıktan sonra yemeğe konan yağ sağlığa zararlı duruma gelir. Kızartma yöntemiyle pişirme mümkün olduğunca seyrek yapılmalıdır. Kızartmada kullanılan yağ en fazla 3 kez kullanılmalıdır. Yoğurdun üzerinde biriken yeşilimsi su dökülürse, vitamin kaybı olur. Yumurta çiğ tüketilmemelidir. Yumurta sarısının etrafı yeşillenecek kadar hızlı ateşte uzun süre pişirilmesi protein değerini ve lezzetini azaltır.”
*“Buz çözme işlemi oda sıcaklığında, soba-radyatör üzerinde ve altında, hafif ateşte veya güneşli yerlerde yapılmamalı, buzdolabının alt raflarında bekletilerek gerçekleştirilmeli. Çözülmüş besinler de bekletilmeden pişirilmeli. Kırık, çatlak ve kirli yumurtalar satın alınmamalı. Yumurta buzdolabında saklanmalı, kullanmadan önce mutlaka yıkanmalı. Çiğ yumurta tüketimi, hastalık etkeni olabildiği gibi bazı vitaminlerin kullanımını da engeller. Kapakları dışa dönük konserveler, sağlık için son derece tehlikelidir ve zehirlenmelere yol açabilir”
DAMDAN DÜŞEN YANIMA GELSİN.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com