ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Tutmaç Çorbası

Her yörede farklı yapılır.

Her yörede farklı yapılır.

Malzemeler

* 2 yemek kaşığı beyaz un
* 1 küçük fincan yıkanmış pirinç
* 1 fincan kıyma
* 1 tane küçük küçük doğranmış büyük boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ (Kıymayı ve soğanı kavurmak için)
* 1 fincan ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Kıymayı ve soğanı ayrı ayrı küçük tavalarda bol yağda kavurun( soğanı yanacak derecede kavurun)orta boy bir tencereye soğuk su koyun içine unu ve pirinci ilave edin karıştıra karıştıra iyice pişirin, diğer tarafta kavrulan soğanı ve kıymayı içine dökün 10 dakika daha pişirin, tuz ve baharatları ilave edin, indirdikten sonra maydanozu serpin servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Bu çorba Eskişehir yöresinde yapılmaktadır.
* Tarifi arkadaşım Aysel Okumuş'tan aldım.Teşekkürlerr..
* Çorba hem çok lezzetli hemde çok besleyicidir.
* Çorbanız koyu olursa biraz sulandırabilirsiniz.
* Çorbanın püf noktası soğanının iyice yanacak derecede kavurulmasıdır.
* Kavrulan soğan çorbaya çok lezzet katıyor.
* Tuz, baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.

ÖLÜMÜM OLDUĞU BU DÜNYADA HİÇ BİR ŞEY ÇOK DA CİDDİ DEĞİLDİR ASLINDA

SON BAKILAN TARİFLER

Tutmaç Çorbası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com