Evde sucuk yapmanın püfleri
* 500 gr yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* Biraz su
* Tuz
* Baharat (kimyon,pul biber, karabiber)
Sarmak İçin:
* Streç
* Kıymayı geniş bir kaba alın
* Üzerine tuz ve baharatları ekleyin
* Sarımsağı döverek koyun
* Kıymayı iyice sakız gibi olana kadar yoğurun
* Arada sırada içine az az su ekleyin.
* Yoğurma süresi 15 dakikadan az olmamalı
* Kıyma iyice yoğrulunca tuz ve baharatlarına bakın
* Kıvamı ve tadının iyi olmasını sağlayın
* Tezgaha streç yayın
* Strecin içine yeterince kıyma koyun
* Rulo yaparak aynı sucuk kalınlığında sarın
* Sarılı sucuğu sarılı şekilde elinizle yuvarlayın
* Dondurucuya koyun donmasını bekleyin.
* Donan sucuğu çıkarın
* Biraz yumuşayınca keskin bir bıçakla dilimleyin
* İstediğiniz şekilde pişirin
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Ev bu şekilde sucuk yapmayı çocuklarınız için şiddetle tavsiye ediyorum.
* Hem sağlıklı hem lezzetli
* Kıymanın baharatlarla çok iyi yoğrulması gerekir.
* Kıyma ne kadar yağsız olursa sucuk daha lezzetli olur.
* İsteyen kıymaya yağ ,ilave edebilir.
* Tuz,baharat miktarları size kalmıştır.
* Sarımsak tercihe göre konulabilir.
* Küçük sucuklar yaparsanız bir defada tüketebilirsiniz.
* Sucuk dondurucudan çıkarıldığında çok yumuşamadan kesilmelidir.
* Keskin bir bıçakla çok iyi kesilir.
* Bu sucuğu istediğiniz yemeklere kullanabilirsiniz.
* Çocuklarınız normal sucuktan ayırt edemezler.
* Kıyma miktarı size kalmıştır.
* İsteyen aktardan sucuk baharatı alabilir.
* İsteyen aktardan sucuk bağırsağı alıp doldurabilir.
* Ama bu şekli hem kolay hem çok lezzetlidir.
ASLAN YER, TİLKİ BAKAR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com