Kıyma ve yumurta koyduk
* Kişi sayısına göre Büyük kırmızı biber (Kaliforniya biberi)
* Halka sayısı kadar yumurta
* 1 küçük kase soğanla kavrulmuş kıyma
* 1/2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* Yuvarlak kesilmiş biber sayısı kadar yumurta
* Tuz ve baharat çeşitleri
* 1 küçük kase rende kaşar * Küçük kekik dalları
* Biberler bir parmak kalınlığında halka halka kesin
* Tavaya yağı koyun ve eritin
* Halka biberleri tavaya yağın içine ayrı ayrı yerleştirin
* Halka biberlerin altları biraz kızartın
* Halkaların ortasına birer kaşık biberlerin ortasını dolduracak kadar kavrulmuş kıyma koyun
* Kıymaların ortalarını biraz açın
* Açılan yere yumurtanın sadece sarısını koyun
* Bütün biberlere yumurtaları kırın
* Yumurta beyazlarını başka bir kapta biraz çırpın
* Biberlerin kenarlarına dökün
* Yumurtaların pişmesini bekleyin
* Tuz ve baharatları ilave edin
* Üzerine kaşar peyniri koyun ve ocaktan alın
* Kekik yaprakları ile süsleyin
* Hemen servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Kalın ve büyük dolmalık biberlere Kaliforniya biberi deniyormuş
* Kahvaltı için çok güzel bir lezzettir.
* İstediğiniz renkte biber kullanabilirsiniz.
* Kırmızı, sarı, yeşil ve koyu mor rengi varmış
* Bir biberden 3 tane halka kesilmesi tam karar oluyor.
* Uçlardan çıkan parçaları kullanmayın
* Biberleri bir parmak kalınlığında kesin
* Tuz,yağ ve baharat çeşitleri size kalmıştır.
* Yumurtanın sarısını biberlerin ortasına kırın
* Beyazlarını ayırın biraz çırpın
* Yumurtanın beyazını ve sarısını biberin içi almıyor
* Beyazlarını biberlerin bütün çevresine dökün
* Önceden soğanla kavrulmuş kıyma olursa daha çabuk yemeğinize ulaşırsınız.
* Soğanı yağda kavurun üzerine kıymayı ekleyin onları beraber kavurun ve tuz ekleyin.
* İsteyen kıymaya maydanoz ekleyebilir.
* İsteyen peynirle,ıspanakla,kavurma etle yapabilir.
* Biraz yağlı yaparsanız daha lezzetli olur.
ADALET VE ZULÜM YAN YANA DURMAZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com