Zeytinyağlı taze fasulye ve barbunyayı birlikte pişirdim.
* 250 gr ayıklanmış yıkanmış doğranmış taze fasulye
* 500 gr taze veya dondurucudan çıkan barbunya
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 2 tane soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tane kesme şeker
* 1 tane soyulmuş ve halka halka doğranmış havuç
* 2 tane iri doğranmış yeşil biber
* Tuz
* Fasulyeleri yıkayın ve doğrayın
* Benim barbunyayı derin dondurucudan çıkardım.
* Taze barbunya olursa içlerini çıkarın
* Barbunyayı az su içinde 5 dk. kaynatın
* Koyu renginin çıkmasını sağlarız
* Havucu,biberi,soğanı ve domatesi doğrayın
* Ben düdüklü tencerede pişirdim
* Tencereye zeytinyağı koyun kızdırın soğanları kavurun
* Salçayı koyun
* Üzerine sıra ile biberleri, havuçları sarımsakları atın kavurun ( 5 dk)
* Barbunyayı ve fasulyeleri ilave edin kavurun
* Bütün malzemeyi sararana kadar kavurun
* Tuz ve şekeri koyun
* Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun
* Tencerenin kapağını kapatın
* Önce harlı ateşte kaynatın
* Daha sonra kısık ateşte 30 dk.dan daha fazla pişmesini sağlayın pişmezse ocakta daha çok tutun
* Pişince altını kapatın
* Kapağını hiç açmayın
* Tencerenin içinde soğusun ( hatta bir gece bekletin tüketin)
* Soğuduktan sonra servis yapın
* Afiyet Olsun.
MAYASIZ YOĞURT TUTMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com