Et sote püre çok güzel bir ikili oldu.
Et Sote:
* 250 gr. kuzu şişlik et veya dana şişlik et
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ, sıvıyağ veya katı yağ)
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı soya sosu
* 1-2 yaprak defne yaprağı
* 1 çay kaşığı kekik
* Tuz, karabiber, pul biber
Patates Püresi Malzemeleri:
* 5-6 tane orta boy haşlanmış ve ezilmiş patates
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı kadar soğuk süt
* Azıcık muskat rendesi
* Tuz, karabiber
Et Sotenin Yapılışı: Geniş bir teflon tavada etleri önce hızlı ateşte sonra yavaş ateşte güzelce pişirdikten sonra üzerine soğanı koyun ve kavurun. Domates ve baharatları da ekledikten sonra hazırladığınız patates püresinin üzerinde servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
Patates Püresinin Yapılışı: Patatesler haşlandıktan sonra rendeleyin veya ezin. Ayrı bir yerde, derince bir kabın içinde tereyağını erittikten sonra üzerine ezilmiş patatesleri, sütü ve baharatları ilave edin. Süt kendini çekene kadar karıştırarak pişirin.
NOT:
* Sote yaparken antrikot gibi yumuşak etler kullanmak daha iyi netice verir.
* Kullandığınız kuzu eti şişlik, yağlı olursa dana tercih edebilirsiniz.
* Sote yapılan yemeklerde içerisinde başka malzemelerde olduğu için, etler çok iyi pişmelidir.
* Öncelikle etler pişirilmeli sonra diğer malzemeler katılmalıdır
*Sotenize isteğiniz sebzeyi ilave edebilirsiniz.
*Sotelerde kuşkonmaz, biber, brokoli, soğan, bezelye, mantar gibi çabuk pişen sebzeleri tercih etmelisiniz.
*Tavaya yağ koyup malzemeleri bir-iki dakika orta ateşte pişirin. Malzemeleri eklemeden ısının iyi olmasına dikkat etmelisiniz.
*Malzeme tavaya değdiği anda cızırdamalı.
* Orta ısıda sürekli karıştırarak pişirilmelidir.
*Soya sosunu dikkatli ilave etmelisiniz aksi takdirde soteniz tuzlu olabilir. Tuzu en son tadına bakmadan ilave etmeyin.
* Yağ, süt, baharat miktarları size kalmıştır. Az veya çok koyabilirsiniz.
* Patates püresine koyacağız muskat 1 çay kaşığından az olmalıdır.
* Patates püresini patates ezme aletlerinde çok kolay ezebilirsiniz.
* Patateleri soğumadan sakın rendelemeyin veya ezmeyin biraz ılıyınca ezme işlemine başlayın.
* Robotta ezilince kıvamı biraz farklı oluyor. Süt miktarı az gelirse ilave edin veya çok gelirse azaltın.
* Patatesin cinsine göre miktarlar değişebilir.
BİR DERİDEN İKİ POST ÇIKMAZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com