Sazan Balığından yapıldı.
* Büyük bir sazan balığı kafası
* 2 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
* 1 tane rendelenmiş domates
* 5-6 tane yeşil erik
* 2 dal defne yaprağı
* 10-12 tane tane karabiber
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1/2 demet ince kıyılmış taze nane
* 1/2 demet kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet taze sarımsak
* Tuz, kırmızı pul biber, karabiber
Terbiyesi İçin:
* 1 limonun suyu
* 1 yumurtanın sarısı
Düdüklü tencere içinde yağ ile kuru soğanı pembeleştirin, unu ilave ederek tekrar kavurun, domates rendesi ve salçayıda koyarak kavurmaya devam edin. Üzerine 1 litre sıcak su ilave ederek kaynamasını bekleyin, kaynayınca içine tuzu, sazan balığının kafasını , erikleri koyun, düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve pişirin, yaklaşık 30 dk. sonra ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra kapağını açıp üzerine bütün yeşillikleri koyun bir taşım kaynatın, terbiyesini yapmak içinde yumurta ve limonun suyunu iyice çırpın çorbaya ilave edin, bir taşım daha kaynatın, kırmızı biberle süsleyerek servis edin.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Servis Yaparken balığın kafasını ister ayıklayıp çorbaya ilave edin.İster kafayı çıkarıp bir tabak içinde çorbanın yanında servi yapın.
* Balık çorbası Sazan balığı, Kırlanğıç balığı ve Lagos balığı ile çok lezzetli oluyor.
* İstenilirse çeşitli balık parçaları ile çorba yapılır.
* Balık çorbası yaparken balığın etlerinden biraz ilave edilebilir.
* Balık çorbasını yerken kuru sarımsakları dövüp sirke ile servis yapabilirsiniz.
* Balık çorbasının bol yeşillikli olması balığın kokusunu almak için.
* İsteyen balık çorbasının içine kereviz, patates, havuç ilave edilebilir.
* Balık çorbasına haşlanmış nohut ilave edilebilir.
* Balık çorbasına konulan defne yaprağı servis sırasında çıkarılmalıdır.
* Balık çorbası çok vitaminli ve besleyici bir yemektir.* Ben çorbayı sazan balığından yaptım, sazan yağlı bir balık olduğundan yağ oranına dikkat etmelidir.
* Sazan balıklarını Bursa Göl yazı köyünden canlı canlı aldık.
* Balık suyunun miktarına göre terbiyesini, ununu , limonunu ayarlayabilirsiniz.
KIL DAĞI ÇEKMEZ, ER GEÇ BAŞINA YIKILIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com