Kalıpta yapılan makarnalar börek gibi oluyor.
* 1 paket orta kalınlıkta çubuk makarna
* 5 su bardağı su
* 5 su bardağı süt
* 1 baş ince doğranmış kuru sogan
* 3/4 kahve fincanı un
* 3 tane büyük boy rendelenmiş domates veya 2 yemek kaşığı domates salçası
* 2,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber
* 4 adet yumurta
* 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
5 su bardağı suyu yeterince tuz ile birlikte büyükçe bir tencerede kaynatın, kaynayan suya makarnaları atın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.(15-20 dk.yeterli) Süzgeçten süzürerek
bekletin.
Sosu için ayrı bir tavada tereyağ soğanla birlikte iyice kavurun, pembeleşen soğanlara unu ilave edin, kavurmaya dervam edin üzerine tuz,karabiber koyun, sütü yavaş yavaş ilave edin,koyu bir muhallebi kıvamına gelince içine domates rendesini koyarak iyice karıştırın. Haşlanan makarnayı bir tencere koyun üzerine peynir rendesi sosu, çırpılmış yumurtaları ilave edip iyice karıştırın, yağlanmış bir kalıba döküp ısıtılmış 170 derecelik bir fırında 40 dk. pişirin.Fırından çıktıktan sonra 15 dk. dinlendirin , üzerine bir tabak koyarak ters çevirin dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Domatesli fırın makarna hem lezzetli hemde çok besleyicidir.
* Makarnanın içine istediğiniz peynir ilave edebilirsiniz.
* Baharat ilavesi size kalmıştır.
* Makarnaya domatesi ilave ederken, doğranmış veya rendelenmiş domates bir tava içinde az bir yağ ile kavrularak konulursa daha lezzetli olur.
* Makarnanın içine bol pul biber, dene yaprağı,kekik ilave edebilirsiniz.
* Yağ oranlarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Yağ çeşidini kendiniz değiştirebilirsiniz, tereyağ yerine katı yağ koyabilirsiniz.
* Fırın makarna tercih ederseniz makarnanızın görüntüsü daha güzel olur.
* Makarnayı haşlarkan suyun içine biraz sıvıyağ damlatırsanız makarnalar yapışmaz.
* Ben borcamda pişirdim, istenilen kalıpta pişirilebilir.
* Borcam içinde pişerken, pişme aşamasını izleyebilirsiniz.
* Borcamı bolca yağladım.
* Borcamı bol yağlamazsanız kalıptan çıkarmak çok zor olur.
* Piştikten sonra ters çevirerek servis yaptım.
TİRYAKİNİN KEYFİNİ TAZE ELDEN TAZE PİŞMİŞ TAZE KAHVE TAZELER
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com