Hamuru el açması
Hamuru İçin:
* 2 su bardağı un
* 2 tane yumurta
* Yarım su bardağı nişasta
* Kabartma tozu
* Tuz
Muhallebisi İçin:
* 2 su bardağı kadar süt
* 2 yumurta
* 1/2 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* Vanilya
* 1,5 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz
* 250-300 gr.kadar tereyağ * Pudra şekeri
Unu tuzu, yumurtayı beraberce yoğurun, yoğurduğunuz hamuru 6 eşit bezeye ayırın, aralarına nişasta
serperek incecik yufkalar açın, muhallebisi için süt,toz şekeri iyice karıştırın, içine yarım su bardağı unu ilave edin iyice muhallebi kıvamında pişirin, içine vanilya, fındık gibi malzemeleri ilave edin, Yağlanmış bir fırın tepsisine üç yufkayı yayın arasına soğutulan muhallebiyi dökün, kalan üç yufkayıd üzerine tek tek yayın, en üste tereyağını kızdırın ve dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, soğuk soğuk servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Laz böreği Karadeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir ama adı börek diye geçiyor.
* Yufkaların baklava yufkası inceliğinde açılmalıdır.
* Hazır baklava yufkası kullanabilirsiniz..
* Muhallebi içine tarçın ilave edilebilir.
* Muhallebiye çok az karabiber konulabilir.
* Muhallebin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp dökülebiliyor.
* laz böreği yer farklı şekillere girmiştir.
* Pişen laz böreğini fırından hemen çıkarmayın fırın kapandıktan sonra 10 dk. içinde bekletin.
* Laz böreğini Milföy hamurundan yapıyorlar.
* Üzerine dökülen tereyağ bol miktarda olmalıdır.
* İsteyen üzerine ayrıca şerbet yapıp dökebilir.
* Laz böreğinin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
* Laz böreği soğuk servis yapılmalıdır.
* Börek, muhallebili tatlı, baklava gibi tüketilir.
ATLA, EŞEK OYNAŞIRSA KATIR OLUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com