Değişik bir peynir tatlısı
* 1 kg. tuzsuz taze peynir
* 8 yumurta
* 250 gr.un
* 250 gr.irmik
* 2 çay kaşığı karbonat
* 1 paket vanilya
* Bir çimdik tuz
Şerbeti:
* Bir kilo 250 gr su
* 1 kg toz şeker
* 1-2 damla limon suyu
Tuzsuz taze peyniri robottan geçirin veya çatalla iyice ezin, 8 yumurtanın ikisinin akı hariç hepsini
peynirin içine kırın, unu,irmiği, karbonatı,vanilyayı ve bir çimdik tuzu ilave edin, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun, elde edilen yumuşak hamurdan yuvarlak yuvarlak şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 180 derecede ısınmış fırında 40-45 dk. pişirin. Tatlımız soğuduktan sonra, şerbet ve su ile kaynattığımız şerbetin içine atın şerbeti çektinden sonra delikli kepçe ile çıkarın, kaymakla,tahinle, hindistan cevizi, dondurma veya çerezlerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Hayrabolu Tekirdağ ilimizin bir ilçesidir.
* Hayrabolu çevresinde yaşıyan insanlar genelde Rumeliden gelmedir.Trakya dada gelişmiş bir mutfak kültürü vardır.
* Hayrabolu tatlısı, Kemalpaşa tatlısına benzemektedir.
* Hayrabolu tatlısında yumurta daha çok kullanılmaktadır.
* Tarifler birbirine çok benzemektedir.
* Tatlıyı yaparken peynirin taze ve tuzsuz olması çok önemlidir
* Tatlı hamurlarına bir çimdik tuz atmak gerekli olduğunu rahmetli annemden öğrenmiştim.
* Tatlı hamurunu elinizde yuvarlak yapabilirsiniz yada dondurma maşası ile çıkarabilirsiniz.
* Dondurma maşasını ara sıra yağlarsanız yapışmaz.
* Tatlıyı Hayrabolu'da genelde üzerine tahin dökerek tüketiyorlar.
* Bende tahinle servis yaptım
* Sizler üzerine kaymak,dondurma,hindistan cevizi, pekmez,bal, ceviz, fındık,fıstık ilave edebilirsiniz.
ATLA, EŞEK OYNAŞIR SA KATIR OLUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com