ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Karadeniz Pidesi

Eşsiz bir lezzettir.

25 Nis 2017, Salı

Karadeniz pidesi veya İçli pide KaradenizEge ve İç Anadolu Bölgesi'nin Kırşehir, Kayseri ve Ankara gibi illerinde çok tüketilen pide türü.[1]

Karadeniz pidesi, Türkiye'deki düğünlerde, cenazelerde ve ev davetlerinde misafirleri ağırlamak için sıkça tüketilmektedir. Genelde kıyma, soğan, domates karışımı (buna iç hazırlama denir) evde hazırlanıp taş fırında daha önceden hazırlanmış uzun ve yayvan hamurun üzerine serilmesi ile pişirilir.[2][3][4] Hazırlanan kıymalı pide genellikle mevsim salataları ve soğuk içeceklerle tüketilir. Kullanılan malzemeler ve hazırlanış biçimi Konya yöresine ait etli ekmeğine çok benzemektedir, farkı Konya etli ekmeğinden daha yayvan şekildedir.

Karadeniz pidesi, adı farklı olmakla birlikte Anadolu'da 15. yüzyıldan bu yana pişirilmektedir.Günümüzde halen Türkiye'de "pide ve lahmacun salonı" adı altında satışı yapılmaktır.

Karadeniz pidesinin çeşitli malzemelerle yapılan türleri mevcuttur;

  • Kıymalı pide
  • Peynirli pide
  • Yumurtalı pide
  • Sarımsaklı pide
  • Kuşbaşılı pide (etli pide)
  • Karışık pide

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com