10 Nis 2017, Pazartesi
Alaçatı, Ot Festivali ve benimle bahara merhaba diyor…
"Otların Rüzgârlı Öyküsü: Alaçatı Ot Festivali” etkinliklerinin sekizincisi bu sene 6-9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Alaçatı Ot Festivali'nde her yıl bir ot, festivalin ana teması olarak belirleniyor; bu yılın otu, ısırgan olarak seçildi.Doğa, baharı karşılamak için bir kez daha uyanıyor.Ot festivalinde sergilenen otlar radika, şevketibostan, cibes otu , Arap saçı , deniz börülcesi , turp otu, hardal otu , stifno , dağlama, eşek dikeni ,kaz ayağı
Gelincik, körebe , su teresi , sinir otu ,ısırgan, ebegümeci, hodan, kaya koruğu,zahter
gibi çeşitlidir.Alacatı'nın en önemli lezzetlerinden biride her standa görebileceğimiz otlu ekmekler. İçine her türlü ot karıştırılarak yapılan ekmekler çok lezzetli özellikle evlerde yapılanları tercih ederseniz tadına dotamazsiniz .Ben alıp eve götürün derim.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com