Sarımsaklı Köftenin Mantarlısı
* 2 su bardağı kırık buğday
* 1 su bardağı ince köftelik bulgur
* 200 gr incecik kıyılmış sera mantarı
* 2 tane incecik doğranmış domates
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* Birer tane incecik kıyılmış kırmızı,yeşil ve sarı dolmalık biber
* 5-6 diş ezilmiş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı un
* 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
* Tuz ve baharat
* Üzeri için ince kıyılmış bolca maydanoz
Kırık buğdayı 2 -3 su bardağı su ile haşlayın haşlanan buğdayın içine bulguru atın kapağını kapatın ve dinlensin içine tuz,kimyon,karabiber,pul biber ilave edin, dinlenen karışımınızı elinizde sarımsaklı köfte gibi yuvarlak köfteler yapın suda haşlayın süzün suyunu dökmeyin,, diğer tarafta bir tava içinde bol sıvı yağ ile soğanları kavurun içine biberleri, salçayı, mantarı sıra ile atarak kavurun baharatlarını koyun, haşlama suyundan içine koyarak suluca bir sos yapın,haşlanan köfteleri atın ve karıştırın, üzerini bol maydanozla süsleyin soğuk veya sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu köfte ile Duru Bulgur bulgurlu köfte yarışmasını kazandım.
* Bu köfte sarımsaklı gibi yapılmaktadır.
* Ben normal aşurelik buğdayı robotta çektim.
* Köftelerin lezzetli olması için mutlaka iyice yoğrulmalıdır.
* Unu köfteye gerekirse koyun.
* lezzetli çok güzel oluyor.
* Üzerine bol maydanoz yakışıyor.
* İsteyen limonda ilave edebilir.
* Tuzunu ayarlarken az koyun çünkü salça ve mantar daha sonra tuzunu verir.
* Köfteyi haşladığınız su sosa güzel bir lezzet veriyor.
* Baharat tercihleri size kalmıştır.
* Bulgur çok yağ kaldıran bir gıdadır.
* İsterseniz haşlarken içine et su tablet atabilirsiniz.
HERKES KARNININ RENGİNE BÜRÜNÜR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com