Bulgur her zaman besleyicidir.
* 2 su bardağı diri pilavlık bulgur (üzerini bir parmak geçecek su ile pişirin)
* 1 tane kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane ince doğranmış yeşil biber
* 1 tane ince doğranmış kırmızı biber
* 2 tane kabukları soyulmuş ince doğranmış domates
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane uzun patlıcan ( uzun uzun doğrayarak kızartılacak)
* 1 tane tophane patlıcanı( közlenmiş soyulmuş)
* 1 çay kaşığı domates salçası
* 1 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, karabiber, pul biber ( maggi bulyon kullanınca tuz miktarını ayarlamak gerekir)
* Bir tane kepçeli kek kalıbı
* Streç film
* Bolca kağıt havlu
* 1,5 tane dana bulyon veya et suyu
NOT: Ben tavuk yemeklerine dana bulyon, et yemeklerine de tavuk bulyon koyuyorum.Daha lezzetli olduğuna inanıyorum.
Pilav tenceresinde sırayla
soğanı,biberleri ve domatesleri iyice kavurun. İçine bulguru ilave edin pilavın suyunu, 1 tane maggi bulyonu ve tuzunu koyun. Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye bırakın( bulgur pilavının suyunu ayarlamak için ortasına tahta bir kaşık batırın,dik duruyorsa su ölçüsü tamdır) Diğer tarafta uzun ve küp küp doğranmış patlıcanlar bol yağda kızartın, havlu kağıt üzerinde yağını süzdürün.Kuşbaşı tavukları ayrı bir tavada suyunu çekene kadar kavurun. Közlenmiş patlıcanları incecik doğrayın. Tavuklara yarım dana bulyonu ezin ve közlenmiş patlıcanları ilave edin, pilav suyunu çekince dinlendirin.Kelepçeli kek kalıbını streç ile kaplayın dibine patlıcanlı tavuk etini yayın, üzerine bir kat pilav,bir kat uzun kızarmış patlıcanları yayın ve pilavı koyun. İyice bastırın,streçle üzerini kapatın, servis sırasında ters çevirin, süsleyerek ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NELER GELDİ, NELER GEÇTİ FELEKTEN, UN ELERKEN DEVE GEÇTİ ELEKTEN
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com