İç pilavı yufkaya sardık
3 adet yufka
* 1 yumurta sarısı
* yufka aralarını yağlamak için sıvıyağ ve fırça
* 1 yemek kaşığı susam
* 250 gr küçük küçük doğranmış karaciğer
*1 su bardağı pilavlık pirinç
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* Yarım çay bardağı tereyağ veya zeytinyağı, sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* İsteğe göre bir yemek kaşığı salça
* 1/2 demet incecik kıyılmış taze soğan
* 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1/2 demet ince kıyılmış taze nane
* Baharat çeşitleri ve tuz
Yemek yapılacak tencereye yağı koyun, yağ kızınca kuru soğanı içine atın iyice kavurun, pirinçleri içine atın kavurun, dolma içi veya iç pilav aşamaları gibi diğer malzemeleri koyarak pişirin.Küçük küçük doğranmış ciğerleri başka bir tavada az yağ ile iyice kavurun, pişen pilava ilave edin.Diğer tarafta yufkanın birini 4 parçaya ayırın ,iki parçasının arasına yağ sürün, yufkaların içine avuç içi büyüklüğünde iç pilavdan koyun bohça gibi sarın, diğer yufkalara aynı işlemi yapın fırın tepsisine yufka bohçalarını dizin, üzerine yumurta sarısı sürün susam dökün 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Ben ciğer sarması yaptığım içten kalan pilav ile yaptım.
* Ciğer sarmasından daha hafif bir yemek oluyor.
* Yanında ayran , komposta veya hoşaf ile çok lezzetli oluyor.
* Baharat tercihleri sizlere kalmış
* Bohçaları elinizde sarmayıp kase içinde sarıp ters çevirip tepsiye koyabilirsiniz.
* İki kat yufka bohça için yeterli oluyor.
* Sıcak sıcak yenirse daha lezzetli oluyor.
* Her yufkadan 2 tane bohça çıkıyor.
* Bohçaları daha küçük yaparsanız 3 tane çıkar.
MÜKEMMEL İNSANIN AKSAYAN RAFLARI DAHA BELLİDİR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com