Kıymalı ve soslu
* 1 paket burgu makarna veya hiç fark etmez
* 2 gr. haşlamak için tuz
Kalıbı yağlamak için:
* 5 gr margarin
* 250 gr az yağlı dana kıyması * 5 gr tereyağ * 1 tane ince kıyılmış kuru soğan *1 gr tuz * 1 gr karabiber
* 250 gr süt * 50 gr.lık 2 yumurta * 200 gr rendelenmiş kaşar * 250 gr krema * 1 gr tuz Dışı için malzeme: * 1 adet yufka * 1 yumurta * 1 gr susam * 1 gr çörek otu
* Öncelikle makarnayı tuzlu su da haşlayın
* Bir tava içinde yağı eritin
* Soğanları içinde pembeleştirin
* Kıymayı koyun iyice kavurun
* Tuz ve baharatı ekleyin
* Soğuması için bir kenarda bekletin.* Çırpılmış yumurtayı, kremayı,sütü ve kaşar peynirini karıştırın
* Sıvı malzemeyi makarna ile karıştırın
* Kalıbınızı yağlayın
* Yufkayı kalıbın içine yayın
* Kenarlardan biraz kopartın ve alt kısma destek yapmak için kalıbın dibine yayın
* Makarnanın tamamını kalıba dökün
* Kaşıkla iyice bastırın
* Kenarlardaki yufkayı makarnanın üzerine kapatın
* Yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün
* Üzerine susamı serpin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
* Fırından çıktıktan sonra kalıbınızı açın veya çıkartın servis yapın.
* Afiyet Olsun..
NOT:* Pişmiş ve kalan makarnalarla çok rahat yapabilirsiniz.
* İçine koyacağınız malzemeleri kendiniz tercih edebilirsiniz.
* İçine koyacağınız tuz ve baharat size kalmıştır.
*Ben daha önce yaptığım pırasalı ve ıspanaklı makarnalardan kalan makarna ile de yapıyorum.
* Yumurta miktarını azaltabilirsiniz.
* İçine beyaz peynir koyabilirsiniz.
* Üzerine bol susam çok yakışıyor.
* İsteyen çörek otu koyabilir.
* Misafirlere ikram etmek için çok güzel bir yemektir.
* Dilim dilim kesildiği zaman çok şık bir ikram oldu.
KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com